Twinkle | Digital Commerce

Startup Upperbloom gaat de grens over

2022-02-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Nederlandse startup Upperbloom breidt zijn diensten uit naar België. Het bedrijf bezorgt nu ook in Vlaanderen.

‘We hebben in 2021 al meerdere aanvragen ontvangen uit de grote steden in Vlaanderen, denk hierbij aan Antwerpen en Gent’, aldus medeoprichter Sam van der Zanden. ‘Bovendien willen we de eerste zijn die binnen deze productcategorie in de Belgische markt opereert.’

Upperbloom biedt een ‘slimme plantenservice’ aan, en wil op die manier ervoor zorgen dat stedelingen eenvoudig een tuin kunnen beheren ‘van de begane grond tot een dakterras of vijfhoog achter’. De startup werd in 2020 opgericht en consumenten weten het bedrijf inmiddels aardig te vinden. Zo nam de omzet in 2021 met 650 procent toe, en ook dit jaar staat een verzesvoudiging van de omzet op het schema. Om dat te bereiken investeert het bedrijf naast geografische uitbreiding ook in uitbreiding van de service zelf. Zo zet het bedrijf de stap naar de zakelijke markt en wordt binnenkort ook buiten de randstad bezorgd.

Het is de bedoeling dat de dienst in de tweede helft van dit jaar wordt uitgebreid naar de rest van België en dat er ook wordt gestart in Duitsland.

Beeld: Noortje Knulst