Twinkle | Digital Commerce

Shopping Awards verplaatst naar 7 juni

2022-01-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Shopping Awards gala vindt dit jaar plaats op 7 juni. Het event zou eigenlijk eind maart gehouden worden, maar is vanwege de aanhoudende onzekerheid over de coronacrisis uitgesteld.

Naast de uitreiking is ook de uiterste inschrijvingsdatum verschoven, van 28 januari naar 25 februari. Webwinkels hebben dus nog een maand langer de tijd om zich in te schrijven, en zo kans te maken op een prestigieuze Shopping Award.

De Shopping Awards worden traditioneel uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Publieksprijzen worden in 40 categorieën uitgereikt. Dit gebeurt volgens het Songfestival principe: 50 procent door stemmen van consumenten en 50 procent door beoordelingen van experts uit de Shopping Awards community. Ook zijn er verschillende vakprijzen voor de Beste Starter, Duurzaamheid, B2B, Logistiek en Marketplace Seller. Daarnaast wordt de Ecommerce50 bekendgemaakt, de lijst met snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland.

Vanwege de coronacrisis werden eerdere edities van het Shopping Awards gala ook al op alternatieve wijze uitgevoerd. De editie van 2021 was een online event, in 2020 werd het gala in uitgeklede vorm in september gehouden.