Twinkle | Digital Commerce

Klarna lanceert all-in-one shopping app

2021-11-03
1000562
  • 0:58

De Zweedse fintech Klarna heeft een nieuwe app gelanceerd. In die app kunnen klanten een groot gedeelte van de e-commerce customer journey doorlopen.

Met de app kan men onder andere bij iedere online winkel shoppen, exclusieve deals en gepersonaliseerde collecties ontdekken, artikelen opslaan en notificaties voor prijsdalingen aanzetten, leveringen volgen, betalingen en retouren beheren. Ook kunnen klantenkaarten worden opgeslagen, zijn er tools om geld te besparen en is er ruimte voor live shopping events. Tot slot worden integraties met derde partijen op korte termijn aan de app toegevoegd.

Klanten kunnen daarnaast Klarna’s betaaloplossingen overal online gebruiken, daarbij maakt het niet uit of de winkel samenwerkt met het bedrijf of niet. Kortom: de app gaat volgens Klarna de complete shopping ervaring fundamenteel veranderen. ‘Het schakelen tussen apps vinden consumenten steeds vaker frustrerend. (…). Met de introductie van onze nieuwe app, wordt Klarna een complete shoppingdienst die in veel behoeften voorziet’, stelt ceo Sebastian Siemiatkowski. ‘Van inspiratie en ontdekking tot naadloze ervaringen na aankoop van een product.’

De nieuwe app (zowel iOS als Android) is beschikbaar in vijftien landen, waaronder Nederland.