Twinkle | Digital Commerce

DoorDash legt 7 miljard euro neer voor Finse branchegenoot

2021-11-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash heeft een overeenkomst bereikt over de overname van Wolt, een Finse maaltijdbezorger die ook onder andere boodschappen levert.

DoorDash neemt alle aandelen over van het in Helsinki gevestigde bedrijf. Daar betaalt de Amerikaanse reus zo’n 7 miljard euro voor. Met de overname wil DoorDash zich meer gaan richten op de Europese markt en een wereldwijd platform uitbouwen. Ceo Tony Xu van DoorDash over de overname: ‘Wolt heeft een cultuur van optimisme en operationele nauwkeurigheid gebouwd die overeenkomt met die van ons. Door onze krachten te bundelen, geloven we dat we onze productontwikkeling zullen versnellen, meer focus op elk van onze markten zullen brengen en de waarde die we bieden aan consumenten, handelaren en koeriers over de hele wereld zullen verbeteren.’

Miki Kuusi, medeoprichter en ceo van Wolt, wordt verantwoordelijk voor DoorDash International. Er werken zo’n 4.000 mensen bij Wolt, dat zelf in 23 landen actief is. De overname wordt waarschijnlijk in het eerste halfjaar van 2022 afgerond.