Twinkle | Digital Commerce

About You groeit met de helft, verlies neemt ook toe

2021-11-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

Modeplatform About You presenteert de financiële resultaten van het tweede kwartaal. Daarin groeit het bedrijf aanzienlijk in omzet, met 53 procent. Maar door investeringen neemt het verlies ook verder toe.

About You is momenteel bezig om te investeren in de wat kleinere markten. Zo breidde het platform onlangs uit naar Italië, Portugal en Griekenland. Het bedrijf laat weten verder te willen investeren in uitbreiding naar Zuid-Europese landen, maar dat komt het bedrijfsresultaat niet ten goede. Het brutoresultaat (Adjusted EBITDA) komt neer op een verlies van 13,1 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 12,9 miljoen in het rood. Het nettoverlies komt neer op 35 miljoen euro in het rood.

B2b winstmachine

Op het eerste gezicht lijkt het verlies dus niet eens zoveel toe te nemen. Maar als dieper in de cijfers wordt gedoken, blijkt dat toch anders te liggen. About You behaalt op zijn retail activiteiten in de DACH-regio nog een brutowinst van 7,8 miljoen euro (vorig jaar 8,6 miljoen). De investeringen in de restmarkten zorgen voor een verlies van 24,4 miljoen euro. Bijna 7 miljoen meer dan vorig jaar. De meeste groei lijkt het bedrijf te halen uit de b2b-tak. De divisie TME (Tech, Media, Enabling) groeit in omzet al hard, het afgelopen kwartaal groeide die divisie maar liefst 181 procent naar 39,5 miljoen euro. Onder de streep blijft daar ook relatief veel van over: 6,1 miljoen euro. In omzet is de b2b-tak dus nog maar een bescheiden onderdeel van About You, maar deze blijkt wel een winstmachine te zijn, vergelijkbaar met de AWS-tak voor Amazon.

Voor het volledige boekjaar verwacht het platform een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro. Het brutoresultaat zou op een verlies van 70 miljoen euro moeten uitkomen.