Twinkle | Digital Commerce

‘DoorDash richt pijlen nu op Flink’

2021-09-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash is er veel aan gelegen om in de markt van flitsbezorgers te stappen. Een investering in Gorillas ging eerder niet door, nu probeert het bedrijf het bij concurrent Flink.

Volgens Bloomberg zou DoorDash een investeringsronde van ‘enkele honderden miljoenen dollar’ in Flink leiden. Bestaande investeerders zouden ook meedoen. De deal is nog niet bevestigd door Flink, maar Bloomberg zou zich baseren op enkele bronnen die bekend zijn met de deal.

DoorDash zou zich met de investering in de markt van flitsbezorging willen mengen en zich ook meer willen richten op Europa. De maaltijdbezorger zou het met Gorillas, waarmee het eerder onderhandelde, niet eens zijn geworden over de uitbreidingsplannen. Zo wilde DoorDash dat Gorillas een uitbreiding naar de Verenigde Staten zou uitstellen, en zich eerst zou richten op het terugdringen van de verliezen in Europa.

Overige meldt diezelfde Bloomberg dat Delivery Hero zich inmiddels heeft gemeld om wel met een investering van zo’n 200 miljoen dollar in Gorillas te stappen, dat zou onderdeel zijn van een financieringsronde van 1 miljard dollar. Zoals gebruikelijk bij dit soort deals doen de betrokken partijen geen uitspraken hierover.