Twinkle | Digital Commerce

E-commerce scaleup Dwarfs ontvangt 7,5 miljoen groeigeld

2021-05-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

De Nederlandse scaleup Dwarfs – met aan het roer bekende e-commerce ondernemers als Demian Beenakker, Bas Urlings, Marco Coninx en Michiel van der Meer – heeft in een Series A financieringsronde 7,5 miljoen euro opgehaald. Later wordt dit aangevuld met enkele tientallen miljoenen aan ‘venture debt’.

Het bedrijf richt zich op het overnemen en laten groeien van meerdere succesvolle webshops die actief zijn op het partnerplatform van bol.com en eventueel ook in andere landen via Amazon verkopen. Dwarfs mikt dit jaar op twintig overnames, binnen drie jaar moet dat aantal zijn gegroeid tot zo’n vijftig tot zestig.

Het groeigeld komt onder meer van een groep informal investors, de Nederlandse investeerder Solid Ventures en twee Amerikaanse investeerders. Ceo Demian Beenakker: ‘In Europa staat de overnamemarkt van kleine succesvolle e-commerce bedrijven in deze sectoren nog in de kinderschoenen omdat durfinvesteerders hier kijken naar “investeringstickets”. De Amerikanen weten wat het groeipotentieel van deze markt is omdat die aan de andere kant van de oceaan al sinds 2018 consolideert en simpelweg explodeert.’

De eerste overname van het bedrijf is overigens ook al bekend. Het gaat om e-commerce onderneming AMCO van Marco Coninx. Die laatste is toegetreden tot het managementteam van Dwarfs.