Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt en Saturn testen levering met e-cargobike in thuisland

2021-08-25
1000562
  • 1:03

Elektronicazusters MediaMarkt en Saturn testen momenteel in thuisland Duitsland bezorging met e-cargobikes. Het gaat om een proef van drie maanden in de steden Berlijn en Keulen.

De MediaSaturn Holding, het bedrijf achter de twee elektronicazaken, wil kijken of de nieuwe co2-neutrale bezorgoptie wordt gewaardeerd door klanten, welke modellen het meest geschikt zijn en hoe goed en snel de leveringen in de binnenstad zijn. In Berlijn en Keulen doen geselecteerde winkels mee aan het proefproject. Deze maken zowel gebruik van e-cargobikes als e-trailers. Opvallend is dat in Berlijn klanten ook zelf een e-trailer kunnen huren.

‘Snelheid en duurzaamheid zijn twee aspecten die steeds belangrijker worden in ons leveringsproces. Daarom testen we voortdurend nieuwe opties om onze klanten enerzijds de best mogelijke service te bieden en anderzijds het milieu te beschermen’, aldus co-coo Jorg Bauer. ‘Met de e-cargobikes kunnen we onze klanten een klimaat neutrale bezorgservice bieden, soms nog op dezelfde dag. We zijn benieuwd hoe de e-cargobikes en e-trailers zich gaan bewijzen in onze bedrijfsvoering en hoe het verhuren van de e-trailer wordt ontvangen door onze klanten.’

In totaal worden vier verschillende e-cargobike-modellen van drie verschillende fabrikanten getest. De test geldt voor zowel consumenten als zakelijke klanten.