Twinkle | Digital Commerce

Walmart start bezorgdienst voor andere retailers

2021-08-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Walmart heeft bezorgdienst GoLocal aangekondigd. Met GoLocal ontzorgt het bedrijf de levering van online bestellingen voor andere retailers.

Enkele weken geleden kondigde Walmart al aan zijn e-commercetechnologie beschikbaar te gaan stellen voor andere retailers. Dit is dus de eerste stap. Retailers in Amerika die aangesloten zijn bij Walmart GoLocal, hoeven zelf niet om te kijken naar de levering van de order. Zodra een klant een order plaatst op een webshop van een aangesloten retailer, zorgt Walmart ervoor dat het pakketje bij de klant terecht komt.

Retailers profiteren van Walmart bezorgcapaciteit, ervaring met leveringen en technologie. Ook grote en zware producten kunnen worden gebracht. Het gaat volgens Walmart om een white label-bezorgdienst. Klanten zien dus niet dat het om een bezorger van Walmart gaat. Ook zouden verpakkingen van het logo van de aangesloten retailer kunnen worden voorzien.

Ceo Walmart VS John Furner: ‘Walmart heeft jarenlang gewerkt aan het bouwen en uitbreiden van een e-commerce netwerk dat onze meer dan 4.700 winkels ondersteunt en we kijken ernaar uit om andere bedrijven te helpen toegang te krijgen tot dezelfde betrouwbare en kwalitatieve diensten.’