Twinkle | Digital Commerce

B2C Europe overgenomen door Maersk

2021-08-06
1000562
  • 0:57

Specialist in internationale e-commerce leveringen B2C Europe is overgenomen door Maersk. Volgens B2C Europe zorgt de overname door de Deense multinational voor een schaalvoordeel.

Volgens de twee bedrijven zal B2C Europe een belangrijk onderdeel vormen van het Maersk ‘end-to-end dienstenportfolio’. ‘Het samenbrengen van onze gezamenlijke expertise en oplossingen zal klanten een unieke kans geven om controle in de keten te grijpen en de flexibiliteit van hun B2C supply chain te vergroten’, stelt ceo José Vega van het in Almere gevestigde B2C Europe.

De overname zal naar alle waarschijnlijkheid in het laatste kwartaal worden voltooid. Een overnamebedrag is niet officieel bekendgemaakt. Volgens verschillende media is de overname onderdeel van een strategiewijziging van Maersk om zich meer op e-commerce diensten te gaan richten. Naast B2C Europe neemt het bedrijf namelijk ook Visible Supply Chain Management over, een in Amerika gevestigd logistiek bedrijf dat zich richt op b2c pakketbezorging en -fulfilmentdiensten.

B2C Europe verscheept naar eigen zeggen jaarlijks meer dan 35 miljoen pakketten via een netwerk van zo’n 120 last mile distributeurs. Het bedrijf heeft onder andere verkoopkantoren in de Verenigde Staten en China.