Twinkle | Digital Commerce

PostNL ziet voorspelde daling pakketten

2021-08-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Post- en pakketvervoerder PostNL bezorgde in het tweede kwartaal 95 miljoen pakketten. Dat is 11.4 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden, maar wel minder dan in het eerste kwartaal.

Met dat laatste had PostNL al rekening gehouden. Doordat de winkels sinds het tweede kwartaal weer open zijn gegaan, nam de behoefte naar online bestellen minder hard toe. Toch blijft de pakketdivisie van PostNL snel en blijvend groeien, stelt ceo Herna Verhagen in een persbericht: ‘Het gedrag van de consument is veranderd, vooral als gevolg van Covid-19. Er wordt meer online gekocht en e-commerce is versneld. Om die sterkere toename van de pakketvolumes op te vangen, breiden we de capaciteit verder en eerder uit dan was voorzien.’

PostNL investeert de komende tijd 450 miljoen extra in capaciteit, netwerk, IT-infrastructuur, duurzaamheid en pakketautomaten. Tot 2024 wordt rekening gehouden met investeringen van maximaal 950 miljoen euro. In 2024 wil PostNL ook het aantal pakketautomaten fors uitbreiden. Dat moeten er dan 1.500 zijn.

De omzet van PostNL steeg in het tweede kwartaal naar 838 miljoen euro. Het brutoresultaat komt neer op 63 miljoen euro. Overigens ziet PostNL ook een volumegroei van 4,2 procent bij bezorgde post. Volgens Verhagen komt dat ook deels door de coronacrisis.