Twinkle | Digital Commerce

Online omzet stijgt 17,3 procent in juni

2021-07-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

De online omzet in de maand juni was 17,3 procent hoger dan een jaar geleden. Het is voor de derde maand op rij dat de omzetgroei dergelijke percentages laat zien.

Dat meldt het CBS. In april (18,6 procent) en mei (16 procent) was de omzetgroei dus ongeveer even hoog. Daarvoor lagen de pieken hoger. Niet alleen komt dat door de lockdowns en periodes met beperkende maatregelen, ook worden de laatste drie maanden vergeleken met maanden die vorig jaar ook enorme omzetstijgingen lieten zien. In maart 2020 was dat voor een deel al zo, met een toename van 28,8 procent. Maar een maand later, in april 2020, was die groei met 62,4 procent een stuk hoger.

De online omzet bij multi-channelers (+20 procent) is zoals vaker harder gestegen dan bij de pure players (+15 procent). De omzet van de volledige detailhandel nam ook toe, met 6 procent. Ook hier geldt dat deze omzetstijging wordt vergeleken met de situatie van een jaar geleden. In juni 2020 zag de detailhandel één van de hoogste omzetstijgingen ooit (+10,2 procent). Vooral kleding- en schoenenwinkels zagen vorige maand de omzet fors stijgen. Met een groei van respectievelijk 22 en 21 procent. De verklaring voor die groei is dat dit wederom wordt vergeleken met de periode vorig jaar. Kleding- en schoenenwinkels leden tijdens de coronacrisis de grootste omzetverliezen in de detailhandel, omdat zij niet tot essentiële winkels werden gerekend.