Twinkle | Digital Commerce

Getir naar Spanje, Portugal en Italië met overname Blok

2021-07-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Getir kondigt opnieuw een uitbreiding aan. Door de overname van de Spaanse boodschappenbezorger Blok kan Getir zijn flitsbezorgservice nu ook aanbieden in Madrid, Barcelona en Milaan. Een Portugese opening staat ook op de planning.

Tot nu toe wist Getir puur organisch te groeien, maar met de overname van Blok komt de uitbreiding van de Turkse bezorgdienst in een versnelling. Dat meldt Techcrunch, dat ook weet te vermelden dat Blok op zoek was naar een koper. De Spaanse startup had weinig investeringsgeld opgehaald, zeker in vergelijking met snelgroeiende branchegenoten als Gorillas, Flink, Zapp of Getir. Die laatste partij haalde in het afgelopen half jaar in drie investeringsrondes een miljard dollar op (omgerekend ongeveer 840 miljoen euro).

In een verklaring aan Techcrunch laat Getir weten dat overnames van branchegenoten geen doel op zich zijn voor het bedrijf. ‘Maar als er een goede reden voor is, dan overwegen we dat wel. We zijn niet van plan achter tientallen verschillende bedrijven aan te gaan, maar als de juiste kans zich aanbiedt dan willen we zeker praten.’