Twinkle | Digital Commerce

Wuunder brengt voorraden dichter bij de koper met City Fulfilment Centers

2021-06-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:31

Transportmanagementservice Wuunder introduceert een nieuwe service waarmee bedrijven hun voorraad dichter bij de koper kunnen brengen. De zorgenaamde City Fulfilment Centers maken het mogelijk om bestellingen binnen 4 uur te bezorgen.

De City Fulfilment Centers zijn lokale magazijnen waar bedrijven een deel van hun voorraad kunnen stallen. Het gaat met name om urgente producten waar een hoge leverbetrouwbaarheid nodig is en waar een retailer zich geen vertragingen kan veroorloven. Te denken valt aan mobiele telefoons, dagaanbiedingen, verhuur van gereedschap en reserveonderdelen. Doordat deze producten in lokale magazijnen, dicht bij de eindontvanger liggen, kunnen bestellingen van daaruit direct door een lokale koerier naar de klant worden gebracht. Hierdoor hoeven pakketten bijvoorbeeld niet langs sorteercentra.

Algoritme bepaalt de voorraad

De voorraad in de lokale magazijnen wordt bepaald door een door Wuunder ontwikkeld algoritme dat aangeeft in welke regio welk product populair is. Retailers dragen daarbij de verantwoordelijkheid voor het bepalen van de voorraadlocatie over aan Wuunder, die ervoor zorgt dat de voorraad optimaal verspreid is. Door een directe koppeling tussen het winkelmandje in de check-out van de webshop en de lokale voorraad, kunnen aflevertijden en tarieven dynamisch worden getoond. Wanneer een koper zich buiten het gebied van de City Fulfilment Centers bevindt, wordt er gebruikgemaakt van de traditionele pakketvervoerders.

Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder verwacht op deze manier ook een “pakketinfarct” te kunnen voorkomen tijdens de feestdagen. ‘Opnieuw verwachten we voor deze feestdagen een topdrukte aan online bestellingen. Onze klanten hebben ons om een logistieke oplossing voor dit probleem gevraagd. Met bestaande klanten zijn we daarom dit concept gaan testen. Vanaf nu is het ook voor nieuwe partijen mogelijk zich aan te sluiten bij de City Fulfilment Centers, om zo kopers te laten profiteren van betrouwbare en snelle levering. Zowel in december, als in de rest van het jaar.’