Twinkle | Digital Commerce

Lifestylemerk IXXI in handen van ondernemer Pieter Schoen

2021-06-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Shoe Investments, de investeringsmaatschappij van ondernemer Pieter Schoen, neemt lifestylemerk IXXI over.

Het is de bedoeling dat de komende jaren de omzet van de aanbieder van muurdesign flink wordt verhoogd naar 25 miljoen euro, onder meer door meer in te zetten op online. IXXI is online al wereldwijd actief. Vooral in Nederland, België, Duitsland, Scandinavië en Frankrijk wordt veel online besteld. ‘De zichtbaarheid die de oprichters in fysieke winkels hebben gecreëerd gaan we online nog verder uitbouwen’, stelt Schoen, die onder andere bekend is van het televisieprogramma Dragons' Den.

Medeoprichter Roel Vaessen blijft in ieder geval nog bij het bedrijf betrokken: ‘De participatie van Pieter Schoen is een mooie nieuwe stap, die goed past bij het pad dat we altijd al voor ogen hadden. IXXI is ontstaan vanuit een creatief basisidee. Het is mooi dat het nu als zelfstandig merk uitgebouwd wordt en niet opgaat in een groter geheel. De creatieve basis van het product blijft belangrijk.’

Naast Shoe Investments doen nog enkele andere investeerders mee met de overname. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.