Twinkle | Digital Commerce

About You plant beursgang in Q2 2021

2021-05-27
1000560
  • [nieuws]
  • 0:60

Modeplatform About You gaat de beurs op. Vanaf het tweede kwartaal van 2021 wil het modeplatform zijn aandelen op de Frankfurt Stock Exchange plaatsen.

About You werd in 2014 opgericht als dochteronderneming van de Otto Group en is inmiddels aanwezig in 23 landen. In 2020 realiseerde het bedrijf een netto-omzet van meer dan 1 miljard euro en draaide het voor het eerst break-even. Met de beursgang mikt About You op een bruto-opbrengst van minimaal 600 miljoen euro. Geld dat het modeplatform wil gebruiken om te investeren in internationale schaalvergroting. Daarnaast zal het platform investeren in een versnelde uitbreiding van de SaaS-service, versterking van de technische infrastructuur en distributiecentra.

De beursgang is een belangrijke stap in het realiseren van de wens om het leidende wereldwijde modeplatform te worden, zo meldt mede-oprichter van About You Tarek Müller. ‘Mode-e-commerce wordt de komende jaren nog digitaler, mobieler, persoonlijker en inspirerend. Wij bevinden ons in een uitstekende positie om leiding te geven aan deze transformatie en de geplande beursnotering helpt ons om van deze kans te profiteren. Voortbouwend op onze technologie en softwareoplossingen, blijven we ons doel nastreven om het offline winkelen te digitaliseren.’