Twinkle | Digital Commerce

‘Bepaalde soorten groenten en fruit zullen nooit mainstream worden’

2021-04-19
1000562
  • [interview]
  • 1:34

‘Onze producten zijn – met name buiten de Randstad – moeilijk te vinden.’ Hoogste tijd voor een webshop, vond het echtpaar Aartie en Rajesh Bharatsingh. Ze lanceerden Good Exotic Food.

Het betreft exotische groenten en fruit, voornamelijk gericht op de Surinaamse, Aziatische en Afrikaanse markt. ‘We zitten al ruim twintig jaar in deze branche en we merken dat deze verse spullen “lastig” te verkrijgen zijn’, vertelt medeoprichter Rajesh Bharatsingh. Het zijn de toko’s die het veelal verkopen, maar die zitten niet overal, weet hij. ‘Zodra je buiten de Randstad komt, wordt het moeilijk. En binnen de Randstad breiden supermarkten weliswaar hun aanbod exotische producten uit, maar laten we wel wezen, bepaalde soorten groenten en fruit zullen nooit mainstream worden.’ Het ondernemersstel wist alles over het verhandelen van exotische levensmiddelen, maar heeft zich kennis van e-commerce in rap tempo eigen moeten maken.

Achter de nieuwe webshop Good Exotic Food staat het familiebedrijf South American Food Express (SafeBV) – dat al 33 jaar exotische groente en fruit importeert. ‘Deze eigen import garandeert kwaliteit en kwantiteit’, claimt Bharatsingh. SafeBV verzorgt ook de logistiek en opslag van de producten. Bestellingen worden verzonden via PostNL.

Bharatsingh maakt voor marketingdoeleinden gebruik van Facebook en Instagram, en hij zet influencers in. ‘Is dat genoeg? Absoluut niet! We staan open voor samenwerkingen met andere partijen. En gaandeweg dienen zich nieuwe opties aan’, vervolgt hij.

De grootste uitdaging op dit moment is de import wereldwijd. ‘Door covid-19 zijn er vele beperkingen. En omdat er minder vliegtuigen in de lucht zijn, hebben de maatschappijen ook nog eens de vrachttarieven bijna verviervoudigd, om de vlucht rendabel te houden.’ De eigenaar is zich bewust van de niche markt waarin hij opereert. ‘Maar als ik zie hoe blij mensen zijn als ze bij ons bijvoorbeeld knippa of boskomkommer kunnen bestellen, dan gaan we zeker door’, besluit hij.