Twinkle | Digital Commerce

Kijkshop op de fles

2021-04-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Webshop Kijkshop.nl is na anderhalf jaar failliet gegaan. De rechtbank in Den Haag heeft het faillissement uitgesproken over de shop, die de bekende winkelnaam weer nieuw leven in moest blazen.

Eind 2019 werd bekend dat ondernemer Konrad van den Bosch de merknaam van Kijkshop had overgenomen en dat hij er een pure player van zou maken.. In gesprek met Twinkle liet hij destijds weten: ‘Ga er maar vanuit dat de naam Kijkshop en het bijbehorende klantenbestand aan iedereen in de markt is aangeboden. Uiteindelijk kwam de destijds Zweedse eigenaar ook bij mij terecht.’

In de periode die volgde breidde de shop zijn assortiment steeds verder uit. Met beautyproducten, keuken- en badkamerproducten, sterke drank, erotische producten en bloemen. Regelmatig voegde de shop een nieuwe categorie toe. Totdat enkele weken geleden het bericht naar buiten kwam dat de shop met financiële problemen zou kampen. Daarnaast klaagden klanten over bestellingen die niet aankwamen. Op de site is sindsdien te lezen dat vanwege ‘onstuimige groei’ de activiteiten worden gestaakt. Kijkshop zou nog wel in gesprek zijn met verschillende partijen voor een oplossing. Maar die lijkt dus definitief niet gevonden.

De mogelijkheden voor een doorstart worden nog onderzocht. Naast Kijkshop zijn ook shops DirectSale, PlazaSale en Lumi Plaza failliet gegaan, deze vallen allemaal onder dezelfde eigenaar.