Twinkle | Digital Commerce

BuyBay lanceert b2b veilingplatform ‘Beluga Auctions’

2021-04-14
1000562
  • 0:50

Retourspecialist BuyBay heeft een nieuw veilingplatform voor doorverkoop van restanten en overtollige voorraad gelanceerd.

Beluga Auctions, zoals het platform heet, koppelt een Europees netwerk van zakelijke kopers en opkopers aan leveranciers en distributeurs. ‘Zo krijgen miljoenen waardevolle producten een tweede leven’, stelt het bedrijf in een persbericht.

Het platform is speciaal bedoeld om grote hoeveelheden retouren en restvoorraad aan de zakelijke markt te verkopen. ‘De b2b handelsmarkt voor consumentengoederen is traditioneel, gefragmenteerd en niet transparant. Hierdoor kunnen koper en verkopers elkaar niet goed vinden’, aldus ceo Arie Kuiper van BuyBay. ‘Met Beluga Auctions bieden wij transparantie, gemak en een veel grote bereik voor zakelijke kopers en verkopers.’

Met het platform wil BuyBay dé Europese marktplaats voor b2b consumenten retouren en restvoorraad worden, en zo de retourindustrie duurzamer te maken. Winkelketen Blokker is al aangesloten op het platform. ‘Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden die het Europese netwerk van Beluga voor de secundaire markt in consumentengoederen ons biedt’, stelt Rens Besseling, manager returns bij Blokker.