Twinkle | Digital Commerce

Flitsbezorger Gorillas haalt 240 miljoen euro op

2021-03-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

De Berlijnse startup Gorillas, die boodschappen binnen 10 minuten bezorgt, heeft in een Serie B financieringsronde 240 miljoen euro opgehaald.

Het bedrijf gaat het geld inzetten om verder te groeien en meer vestigingen te openen in onder meer Parijs en New York. Het is de eerste keer dat de startup naar de Verenigde Staten gaat. Gorillas is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wist in ongeveer tien maanden naar 12 steden uit te breiden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Londen en München.

Gorillas is een zogeheten ‘flitsbezorger’. Gebruikers kunnen op het platform kiezen uit meer dan 2.000 essentiële artikelen die binnen 10 minuten bezorgd worden voor 1.80. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van tientallen ‘dark stores’. Oprichter Kagan Sumer: ‘We hebben een eenvoudig doel: een ander spel spelen binnen de levensmiddelendetailhandel. Deze branche is enorm traag geweest met het implementeren van nieuwe en snellere technologische oplossingen. Wij vereenvoudigen het proces van boodschappen doen door consumenten tegen retailprijzen moeiteloos direct toegang te geven tot verse en gezonde producten.’