Twinkle | Digital Commerce

Tweedehands design met gevoel

2021-02-17
1000562
  • [interview]
  • 1:35

‘Bonzer66 is er om dingen van waarde een tweede leven geven’, claimt de nieuwe webshop. Het gaat om tijdloze merkkleding, kunst, en designproducten/-meubels.

Frank Hendriks is eigenaar van Bonzer66. Hij had eerder een winkel in herenmode maar was het wachten op klanten beu: ‘Ik wil zelf op pad gaan om zowel klanten als mooie producten te zoeken.’ Mensen die om wat voor reden dan ook van hun designspullen af willen, kunnen bij hem terecht. Hij knapt de producten indien nodig op en zoekt er via zijn webshop een nieuwe eigenaar voor. Hij wil daarbij contact met zowel de verkopende als de kopende klant: ‘Er moet persoonlijk gevoel bij zitten.’

‘Het innovatieve van Bonzer66 is dat ik ook een soort personal shopper word voor mensen die bepaalde spullen willen hebben, maar die geen tijd voor hebben voor de zoektocht of geen idee hebben wáár ze die moeten vinden. Ik zoek de gewenste waar en biedt die vervolgens aan’, vertelt Hendriks, die de naam van zijn nieuwe shop heeft onthouden van een reis naar Australië. ‘Bonzer wordt er gebruikt voor excellent, geweldig, te gek’, licht hij toe. En 66 is zijn geboortejaar.

In kannen en kruiken

Het verdienmodel van de webshop bestaat uit een deel van de verkoopopbrengst. Bij kleding is dat 50 procent, bij meubels en kunst is het verkoopproces anders, zegt Hendriks. ‘Dan worden er goede afspraken gemaakt en er wordt pas geleverd wanneer alles in kannen en kruiken is.’ Hendriks probeert zo weinig mogelijk producten op te slaan, maar ontkomt daar niet altijd aan. Kleding en kleinere artikelen verstuurt hij met PostNL, grotere spullen en meubels brengt hij zelf.

Bekendheid van de shop genereert de eigenaar met persoonlijke reclame, via-via en met de socialmediakanalen. ‘Mijn grootste uitdaging is om mijn webshop zo in te kunnen richten dat ik van alle spullen kan zeggen: ja, daar word ik blij van!’

Weet jij een kandidaat voor deze rubriek? Mail ’m dan naar redactie@twinklemagazine.nl.