Twinkle | Digital Commerce

Lol met Lego

2021-01-11
1000562
  • [interview]
  • 1:34

Het leukste aan lego is het bouwen van de pakketten; van Harry Potter tot aan Lego Technic en Star Wars. Vinden de oprichters van Enjoy Creating, Enrico en Joyce van Gansewinkel.

Via het nieuwe platform Enjoy Creating verhuren ze legobouwpakketten. ‘Die zijn duur in aanschaf’, weten de eigenaren. ‘Wij verhuren ze voor een klein bedrag per week, zodat consumenten lekker kunnen bouwen zonder daar een smak geld aan te hoeven uitgeven.’ Enrico kwam tijdens coronatijd toevallig een bedrijf in legoverhuur tegen en het idee sprak hem aan. ‘Ik ben meteen research gaan doen.’ Hij keek bij concullega’s en zag al snel aspecten waarin hij zich wil onderscheiden. ‘De meeste sites hebben een beetje een stoffig karakter. Met onze partner Steido.nl zorgen we dat onze webshop eruit springt’, meent Van Gansewinkel. Daarnaast verpakt hij de pakketten in stevige plastic kratten, die verzegeld naar de klant gestuurd worden. ‘Zo waarborgen we de kwaliteit van de bouwpakketten. Verder moet onze service top en snel zijn.’ Klanten kunnen ook lid worden en dan pakketten reserveren.

Ambities

De plannen zijn ambitieus: met behulp van online livestreams, insta-stories, challenges, prijsvragen, samenwerking met BN’ers et cetera moet Enjoy Creating het grootste platform in de Benelux worden, méér dan alleen een verhuurbedrijf.

De bestellingen worden verzonden met DHL, maar ze kunnen ook worden afgehaald; het echtpaar heeft naast de webshop ook een tankstation en een sportschool.

De marketing staat nog in de kinderschoenen. Vanaf december is een reclamecampagne gepland, en de site krijgt al veel free publicity die het bedrijf geen windeieren legt: ‘We worden overspoeld met geïnteresseerden’, aldus de eigenaar. De grootste uitdaging op dit moment is om op een goede manier aan de vraag te kunnen voldoen. ‘Ons bedrijf groeit hard en we investeren flink om het assortiment op peil te houden’, laat Van Gansewinkel weten.

Weet jij een kandidaat voor deze rubriek? Mail ’m dan naar redactie@twinklemagazine.nl