Twinkle | Digital Commerce

Bol.com verlaagt groot aantal variabele commissies

2021-02-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Bol.com voert een groot aantal wijzigingen door met betrekking tot de variabele commissies voor verkooppartners. Het gaat om een commissieverlaging bij elf productgroepen. Bij drie productgroepen worden de commissies juist verhoogd.

Het gaat hier dus om de variabele commissies, benadrukt de Twinkle100-aanvoerder. Het vaste commissiebedrag, dat vorig jaar nog werd gewijzigd, blijft gelijk. Volgens bol.com biedt de verlaagde commissie partners de mogelijkheid om meer artikelen aan het assortiment toe te voegen. Daarnaast kunnen verkoopprijzen waar mogelijk worden aangescherpt.

Overzicht commissiewijzigingen

Op het partnerplatform heeft bol.com een overzicht gepubliceerd van alle commissiewijzigingen. Te zien is dat bij productgroepen zoals ‘Diervoeding – overige dieren’ en ‘Gameseats’ de commissie fors naar beneden gaat. Dat geldt ook voor Lego en Duplo. Maar de variabele commissie voor seksspeeltjes, Apple-producten en kerstbomen wordt juist hoger. Per 1 maart worden de wijzigingen doorgevoerd. In de zomer worden ook de verkoopcommissies verlaagd voor modeartikelen en dagelijkse producten zoals persoonlijke verzorging en huishoudelijke artikelen.

De commissie die verkopers op bol.com betalen bestaat uit een vast bedrag plus een percentage van de verkoopprijs.