Twinkle | Digital Commerce

Amazon-oprichter Jeff Bezos stopt als ceo

2021-02-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, heeft aangekondigd later dit jaar te stoppen als ceo. Vanaf het derde kwartaal zal Andy Jassy, momenteel ceo van Amazon Web Services, hem vervangen waarna Bezos bestuursvoorzitter wordt.

In een brief aan Amazon-medewerkers schrijft de multimiljardair onder meer dat ‘de ceo van Amazon zijn een diepe verantwoordelijkheid is en veel kost, waardoor het moeilijk is om de aandacht op iets anders te vestigen’. In de rol van voorzitter van de raad van bestuur van Amazon wil Bezos de aandacht richten op nieuwe producten en vroege initiatieven.

Leider

Verder laat de 57-jarige Bezos weten dat de organisatie in goede handen is bij zijn opvolger Jassy. ‘Andy is goed bekend binnen het bedrijf en al bijna net zo lang bij Amazon als ik. Hij zal een uitstekende leider zijn en hij heeft mijn volledige vertrouwen.’

Jassy trad in 1997 in dienst bij Amazon, aldus Business Insider, drie jaar na de oprichting van het bedrijf door Bezos. Onder de leiding van laatstgenoemde groeide de online boekhandel uit tot de grootste verkoper op het internet. Wereldwijd staan momenteel bijna 1,3 miljoen werknemers op de loonlijst bij Amazon.

Lees ook: Amazon verdubbelt winst, maar vooral dankzij clouddiensten