Twinkle | Digital Commerce

Jeff Bezos: 'Amazon zal failliet gaan'

2018-11-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Amazon is geen lang leven beschoren: de e-tailgigant, die momenteel een biljoen dollar waard is, gaat op den duur failliet. Die opmerkelijke voorspelling deed ceo Jeff Bezos afgelopen week in een interne vergadering.

Zijn Amazon, dat nu 24 jaar bestaat, gaat op termijn ten onder aan overheidsregulering en mededingingswetgeving, zegt de rijkste man ter wereld. 'Kijk naar grote bedrijven. Hun levensduur bedraagt iets meer dan dertig jaar, nooit honderd jaar', hoorde CNBC Bezos verklaren.

'Als we de focus op onszelf leggen in plaats van op onze klanten, is dat het begin van het einde', zei Bezos. 'Dat moeten we zo lang als mogelijk uitstellen.'

Kritiek

De afgelopen jaren is de kritiek op Amazon alsmaar aangezwengeld. Onder meer president Trump veegt het bedrijf met regelmaat de mantel uit, misstanden op het gebied van arbeidsomstandigheden halen met regelmaat het nieuws en de Europese Unie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik dat Amazon zou maken van data van zijn verkooppartners.

Tweede hoofdkantoor

Ondertussen maakte Amazon deze week de locatie van zijn tweede hoofdkantoor bekend: het splitst die activiteiten tussen New York en in de staat Virginia. Ruim 200 steden in de Verenigde Staten trachtten het afgelopen jaar in de gunst te komen bij de grootste online retailer ter wereld; inwoners van New York lijken overigens niet te spreken over het besluit.