Twinkle | Digital Commerce

Duits e-commerce dc voor Douglas

2020-12-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Douglas is vlak over de grens in het Duitse Hamm gestart met de bouw van een groot e-commerce distributiecentrum. Vanuit deze locatie gaat de beauty retailer zijn webshops in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland beleveren.

Het sterk geautomiseerde dc is nodig vanwege Douglas’ sterk stijgende online verkoop. In alleen het derde kwartaal van dit jaar zag het bedrijf de online verkoop met 70 procent toenemen. Het distributiecentrum wordt 38.000 vierkante meter groot en biedt ruimte aan 150.000 verschillende artikelen. Naast het afhandelen van bestellingen van klanten, worden hier in de toekomst ook retouren verzameld.

De beauty retailer werkt voor dit project samen met twee partijen: Arvato Supply Chain Solutions verzorgt de logistiek en Hines is als ontwikkelingsmanager verantwoordelijk voor de bouw. ‘Nu zetten we weer een beslissende stap voorwaarts om het bedrijf te ontwikkelen tot het eerste volledig geïntegreerde Europese beautyplatform met een echt netwerk van online winkels, marketplace en detailhandel’, aldus Tina Müller, ceo van Douglas Group, in een persverklaring.