Twinkle | Digital Commerce

Foodmaker beproeft Nederland

2020-12-14
1714858
  • [nieuws]
  • 1:09

Foodmaker, de gezonde restaurantketen uit België, is onlangs in Nederland gestart met landelijke bezorging van maaltijdboxen. De zogenoemde Vedge Bags sluiten volgens oprichter en ceo Lieven Vanlommel naadloos aan bij de huidige situatie. ‘Wij maken een zeer relevant product zodat onze consumenten zich beter kunnen wapenen tegen dit virus.’

Vanlommel wil met zijn gezonde formule Nederland veroveren. Juist nu. ‘We beseffen nu allemaal dat we beter gewapend zijn tegen dit virus. Alles begint bij een sterk immuunsysteem en dan zijn we op gezond eten aangewezen.’ Foodmaker beschikt momenteel over dertien restaurants en een eigen centrale keuken waar alle producten bereid worden. Maar daar blijft het dus niet bij. ‘Het is nu ook tijd voor een nieuwe stap in Nederland. Onze Vedge Bags leveren wij vanaf nu ook in Nederland met PostNL.’ Daarnaast sloot het bedrijf een partnership met Albert Heijn. ‘In meer dan 100 supermarkten vind je nu onze saladebars’, aldus de Vlaamse ondernemer.

Begin 2021 staat de opening van een Foodmaker-restaurant in Rotterdam gepland. Aan het FD laat Vanlommel weten dat dit slechts het begin is. ‘Ik zal pas tevreden zijn als we in 2022 minimaal tien restaurants in Nederland hebben.’ Hij ziet ruimte voor vijftig restaurants, zowel aparte restaurants als bedrijfsrestaurants.