Twinkle | Digital Commerce

DPD vervroegt opening dc Maastricht

2020-12-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Pakketdienst DPD heeft haar nieuwe distributiecentrum in Maastricht eerder geopend vanwege de verwachte drukte rondom Black Friday en de feestdagen.

De pakketdienst denkt in het nieuwe centrum meer dan 15.000 pakketten per dag te kunnen sorteren, waarna deze bezorgd worden in de omgeving van Maastricht. Met het distributiecentrum worden zo’n 100 extra werkplekken gecreëerd. Daarnaast wordt er dagelijks zo’n 5.000 kilometer aan transport bespaard, vanuit het sorteercentrum in Eindhoven naar Maastricht. De opening vond tien weken geleden plaats, om zo de drukte rondom Black Friday en de feestdagen beter op te vangen. Het distributiecentrum heeft een totale vloeroppervlakte van 6.750 vierkante meter.

Eric Dietz, ceo van DPD Nederland vertelt in een persbericht: ‘Door de opening van depot Maastricht breiden we onze capaciteit verder uit om zo in te spelen op de vragen vanuit de markt en om piekvolumes snel te verwerken. Daarnaast hebben we ook gekeken hoe we verder onze carbon footprint terug kunnen dringen. Dit doen we door elektrische voertuigen in te zetten, maar we kijken ook hoe we efficiënt onze routes in kunnen plannen. Door de opening van depot Maastricht kunnen we ook hier onze CO2 uitstoot van ons transport aanzienlijk terugdringen.’