Twinkle | Digital Commerce

Amazon sluit Amerikaans dc wegens corona-uitbraak

2020-12-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:47

E-commercereus Amazon heeft zijn distributiecentrum in het Amerikaanse New Jersey op slot gedaan nadat meerdere medewerkers positief zijn getest op het coronavirus.

‘Via ons eigen COVID-19-testprogramma hebben we een toename van het aantal asymptomatische positieve gevallen ontdekt in onze PNE5-faciliteit in het noorden van New Jersey en hebben we deze sorteerfaciliteit uit voorzorg proactief gesloten tot 26 december’, verklaart een woordvoerder van Amazon tegenover CNBC. Volgens het nieuwsmedium zijn de deuren van het betreffende distributiecentrum sinds afgelopen zondag gesloten. Het retailbedrijf geeft verder aan dat medewerkers zullen worden betaald voor de diensten die ze missen vanwege de sluiting van het dc in New Jersey.

Ook in Duitsland bestaan er meldingen van corona-uitbraken bij Amazon. Volgens het Duitse dagblad Welt zijn op het distributiecentrum van de e-commercegigant in de Duitse regio Hannover recent zo’n honderd van de negenhonderd medewerkers besmet met het coronavirus.