Twinkle | Digital Commerce

Vintagekledingwinkel ModCloth opent pop-up shop

2017-11-08
180101
  • 1:12

Online verkoper van vintagekleding ModCloth heeft een fysieke showroom geopend in de lobby van zijn kantoor in Los Angeles. Als de tijdelijke winkel succesvol blijkt, wil de pure player het concept uitbreiden naar andere steden in de Verenigde Staten.

In de drie dagen geopende showroom zijn kledingstukken uit de webshop tentoongesteld, die consumenten ter plaatse kunnen proberen in een van de paskamers. Ook is er een offline only aanbod te vinden van vintage items van lokale ontwerpers. Hier horen tevens accessoires uit het reguliere assortiment bij die online niet te koop zijn, schrijft Women's Wear Daily.

Online bestellen
De artikelen kunnen vanuit de winkel op een zuil online besteld worden. Ook helpt het personeel met iPads de klanten met hun webaankopen. De offline only producten kunnen direct worden meegenomen.

In de rij
Ongeveer vijfduizend geïnteresseerden hadden zich al vóór de opening van de showroom aangemeld voor een bezoek. ModCloth heeft een online reserveersysteem geopend voor zijn fans, fashionista’s die niet meer konden reserveren dienen nu fysiek in de rij te gaan staan.

Transgender
ModCloth wil graag vintagekleding bieden aan alle soorten vrouwen. Daar horen ook transgenders bij, meent het bedrijf. De retailer vroeg onlangs transgender Rye Silverman als model voor de kleding op de website. Zij kreeg een waardebon van 100 dollar en een jurk naar haar vernoemd.