Twinkle | Digital Commerce

Picnic breidt samenwerking met DHL uit

2020-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Online supermarkt Picnic gaat het ophalen van pakketjes van DHL versneld uitrollen over al zijn bezorggebieden.

Sinds afgelopen zomer kunnen klanten retourzendingen van bijvoorbeeld webshops meegeven aan Picnic wanneer de boodschappen worden bezorgd. De samenwerking blijkt succesvol en de service wordt in meer plaatsen aangeboden. Consumenten die zelf een pakketje versturen, kunnen deze ook meegeven aan de bezorger van Picnic.

Omslachtigheid

In een persbericht laat medeoprichter Michiel Muller weten: ‘Klanten blijken het erg fijn te vinden als ze zo veel mogelijk huishoudelijk verkeer in één keer kunnen regelen. We kregen tijdens onze samenwerking veel positieve reacties, omdat we klanten ongemak en omslachtigheid uit handen nemen. Zij hoeven niet meer naar een drukke supermarkt of een servicepunt om een retourpakket in te leveren.’ In een later stadium wil Picnic ook pakketjes gaan bezorgen, zo legt Muller uit: ‘Stel dat je schoenen bij een webshop hebt gekocht, dan krijg je die meteen mee met je boodschappen.’

Bezorggebied

De samenwerking tussen Picnic en DHL is in juni dit jaar van start gegaan in Utrecht, Gouda en Zoetermeer. Inmiddels kunnen ook klanten in Amsterdam, Zaandam, Diemen, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, Nieuwekerk aan den IJssel en Waddinxveen van de service gebruikmaken. Begon oktober komen daar Apeldoorn, Amersfoort, Soest, Leusden, Eindhoven, Enschede, Nijmegen en Leiden bij.