Twinkle | Digital Commerce

Amazon Launchpad lanceert in Nederland

2020-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Online gigant Amazon introduceert Launchpad in Nederland, een platform speciaal voor kleine startups.

Dat kondigde vicepresident marketplaces François Saugier vanmorgen aan tijdens een virtuele Amazon Selling Partner Meet & Greet. Amazon Launchpad is een apart platform binnen het bekende platform van de retailer. Launchpad geeft klanten een manier om nieuwe en innovatieve merken te ontdekken. Voor kleine ondernemers biedt Launchpad een extra service waarbij Amazon ze een helpende hand kan bieden.

7.000 producten

In Nederland gaat de nieuwe service vandaag van start, met 7.000 producten van 300 Amazon Launchpad startups. De producten vallen binnen vijf categorieën:gezondheid en beauty, elektronica, wonen, baby’s en speelgoed en boodschappen. Enkele Nederlandse Startups die al zijn aangesloten op het platform zijn Knops (oorbescherming), Propeaq (blauwlichtbrillen) en LoafNest (broodbaksets)

Ondersteuning

Nederlandse startups krijgen ondersteuning bij bijvoorbeeld productpagina's en marketingtools en kunnen gebruikmaken van het fulfillment-netwerk en de klantenservice van Amazon. Producten komen ook in aanmerking voor Amazon Prime en zijn beschikbaar voor meer dan 150 miljoen Prime-leden over de hele wereld.

6.000 startups

In Amerika werd de service vijf jaar geleden gelanceerd. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 6.000 startups op aangesloten en meer dan 1.300 in Europa. In 2019 bereikten meer dan 250 van deze verkopers een jaaromzet van (meer dan) 1 miljoen dollar. Launchpad is beschikbaar in de Verenigde Staten, India, Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.