Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd levert maaltijdbestelling af in het vliegtuig

2020-09-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:25

Transavia en Thuisbezorgd zijn gestart met ‘in-flight’ bezorging. Een wereldwijde primeur, beweren de samenwerkende bedrijven. Passagiers van Transavia kunnen tot 1 uur voor het boarden via Thuisbezorgd.nl een bestelling plaatsen, waarna de vers bereide maaltijd aan boord wordt afgeleverd.

De service is vooralsnog beschikbaar op vluchten vanaf Schiphol Airport naar vier bestemmingen in Griekenland, Portugal en Italië. Naar verwachting wordt dit in de toekomst uitgebreid naar meer vluchten en vliegvelden waar Transavia ook actief is, zoals Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Luchtmaal

Per e-mail ontvangen de passagiers op de geselecteerde vluchten het aanbod van in-flight delivery. Via het Thuisbezorgd-platform kunnen ze vervolgens bij het Transavia Restaurant kiezen uit tien verschillende maaltijden. Samenwerkingspartner iFleat is verantwoordelijk voor de culinaire invulling en logistiek en verzorgt daarmee het menu, dat onder meer vegan salades, verse sushi en authentieke Indonesische rendang omvat. Nadat Thuisbezorgd de maaltijdbestellingen heeft afgeleverd, serveert het cabinepersoneel van Transavia deze uit bij de betreffende passagiers.

Uitbreidingskansen

‘Juist in deze ongekende tijd blijft het belangrijk om te innoveren en de service voor onze klanten verder te verbeteren’, stelt Transavia-ceo Marcel de Nooijer. Ondanks de volgens hem ‘bescheiden start’ met vier bestemmingen, heeft hij veel vertrouwen in dit concept. ‘Zodra er weer mogelijkheden zijn hopen we dit verder uit te breiden.’

Ook samenwerkingspartner Schiphol Airport ziet goede kansen voor dit innovatieve concept. ‘We verwachten dat de mogelijkheid om contactloos een gezonde en verse maaltijd naar keuze in het vliegtuig te laten bezorgen, zeker zal aanslaan bij onze reizigers. Deze pilot faciliteren we daarom graag op onze luchthaven’, aldus Irene Muysson, head of Retail, Food & Beverage & Commercial Services bij Schiphol.