Twinkle | Digital Commerce

Superdry investeert in robotisering

2020-09-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:44

Kledingmerk Superdry investeert in robotisering in het fulfilmentcentrum. Na een succesvolle pilot eerder dit jaar wordt het gebruik van robots verder uitgebreid.

De robotisering wordt in samenwerking met e-fulfilmentbedrijf Bleckman uitgerold, zo weet Logistiek.nl. Robots worden in het fulfilmentcentrum van Superdry in Grobbendonk, België, permanent in gebruik genomen. Het kledingmerk maakt gebruik van de Hikrobot, die complete stellingkasten kan verplaatsen van en naar orderpickstations. Er werden tijdens de testfase zo’n twintig robots ingezet, waarmee de orderpick- en retourverwerkingsefficiëntie verdubbelde.

Gordon Knox, Business Transformation and Logistics Director bij Superdry vertelt: 'Als multichannel retailer die concurreert in de snel veranderende modesector, is het handhaven van een hoge mate van productbeschikbaarheid, efficiënte fulfilment en de snelle verwerking van retouren essentieel voor de best mogelijke klantervaring. Automatisering heeft bijgedragen aan het verbeteren van deze aspecten van onze activiteiten.'