Twinkle | Digital Commerce

Amazon verkent virtuele ervaringen

2020-09-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Amazon Explore is gelanceerd. Middels deze nieuwe service kunnen klanten live virtuele ervaringen boeken onder leiding van lokale experts. Sommige ‘experiences’ zijn ook geschikt voor (online) winkelen.

Via het Explore-platform kunnen klanten bijvoorbeeld een digitale tour boeken om lokale winkels en markten te bezoeken, door items bladeren en rechtstreeks vragen stellen aan de betreffende winkelier. Ze kunnen er dan voor kiezen een aankoop te doen en het gekochte product te ontvangen alsof ze rechtstreeks op Amazon.com hebben gewinkeld. Bij aankopen worden betalingen afgehandeld binnen het betalingssysteem van de Amerikaanse e-commercereus met behulp van de betalingsmethode die is gekoppeld aan het account van de klant.

Digitaal dichtbij

De virtuele ervaringen worden begeleid door lokale experts die zijn opgeleid en ondersteund door Amazon, zegt het bedrijf. Om de kijker meer het gevoel te geven er ‘echt’ te zijn, wordt video- en tweerichtingsaudio opgezet voor real-time communicatie met de gastheer of -vrouw. De sessies zelf, die overigens alleen per laptop of desktop kunnen plaatsvinden, duren ongeveer 30 tot 60 minuten.

Naast digitaal winkelen kun je via dit nieuwe ontdekkingsplatform bijvoorbeeld ook een virtuele wijnproeverij in Argentinië boeken, een digitale rondleiding krijgen door de Nanzenji-tempel in Kyoto (zie foto bovenaan) of meer te weten komen over het maken van koffie in Costa Rica. Momenteel zijn 86 totale ervaringen in zestien landen beschikbaar. In eerste instantie worden Amazon Explore-sessies alleen op uitnodiging aangeboden aan klanten in de Verenigde Staten.