Twinkle | Digital Commerce

Kees Smit Tuinmeubelen bouwt nieuw distributiecentrum

2020-09-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

De plannen van Kees Smit Tuinmeubelen om een ‘droompand’ te bouwen gaan (voorlopig) in afgeslankte vorm door. Fase één is de bouw van een nieuw distributiecentrum met kantoorruimte.

Het oorspronkelijke plan was om ook de Experience Store XXL in het nieuwe pand te vestigen. Voor nu heeft fase 1, het dc met kantoorfunctie, prioriteit: ‘Voor onze logistieke medewerkers is het fijn dat ze straks vanuit één centraal punt kunnen werken’, aldus algemeen directeur Henk Smit. 'Door de coronacrisis en de brand op 5 mei in het magazijn in Vroomshoop is de noodzaak voor de nieuwbouw nog zichtbaarder geworden. Hierdoor kunnen we de snelle groei goed blijven faciliteren.'

Ondanks dat er een vergunning is afgegeven voor het gehele traject, koos het bedrijf er in 2019 al voor om het project in twee delen op te splitsen. Fase 2, waarbij de Experience Store XXL ook naar de nieuwe locatie verhuist, wordt voorlopig uitgesteld. ‘In de aankomende jaren nemen we een besluit over deze fase’,  vertelt Smit. 

Deze week gaat de nieuwbouw van start op het XL Businesspark in Almelo. Het nieuwe dc wordt 30.000 vierkante meter groot, het kantoordeel bestaat uit twee verdiepingen en wordt 1800 vierkante meter groot.