Twinkle | Digital Commerce

ACM: Overname Kees Smit Tuinmeubelen goedgekeurd

2024-06-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Craft Capital mag specialist in tuinmeubilair Kees Smit Tuinmeubelen definitief overnemen. Volgens Autoriteit Consument & Markt blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

Dit meldt de ACM op de site. Voorafgaand aan de voorgenomen concentratie is New Twente B.V. opgericht die het geplaatste kapitaal in Kees Smit Tuinmeubelen zal overnemen van de huidige aandeelhouders, schrijft de marktwaakhond. Als onderdeel van de voorgenomen concentratie zal Craft Capital, via Craft Capital New Twente B.V., uitsluitende zeggenschap verkrijgen over New Twente B.V. en daarmee Kees Smit Tuinmeubelen.

Nieuwe kansen

Eind mei kwam het bericht dat Kees Smit Tuinmeubelen overgenomen is door een Twentse investeerder. Craft Capital is het investeringsbedrijf van de familie Roerink, bekend van de merken Zuivelhoeve en Heks’nkaas. De overname betekent ook dat na 80 jaar voor het eerst geen familielid van de familie Smit meer in de directie zit. Onder de nieuwe eigenaar wil het bedrijf onder andere nieuwe markten gaan verkennen, het productassortiment uitbreiden en inzetten op meer klantbeleving.