Twinkle | Digital Commerce

Kees Smit Tuinmeubelen overgenomen door Twentse investeerder

2024-05-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:24

Specialist in tuinmeubilair Kees Smit Tuinmeubelen heeft een nieuwe eigenaar. Een meerderheid van de aandelen is verkocht aan de Twentse investeerder Craft Capital.

Craft Capital is het investeringsbedrijf van de familie Roerink, bekend van de merken Zuivelhoeve en Heks’nkaas. De overname betekent ook dat na 80 jaar voor het eerst geen familielid van de familie Smit meer in de directie zit. Kees Smit Tuinmeubelen werd opgericht door de vader van naamgever Kees Smit, Henk Smit. Onder Kees Smit specialiseerde het bedrijf zich in de verkoop van tuinmeubelen. In 2011 nam zoon Henk het roer over.

Henk Smit: ‘Het was een eer om eindverantwoordelijk te zijn voor zo'n prachtig bedrijf en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Voor mij als persoon is het goed de eindverantwoordelijkheid nu écht over te kunnen dragen. Het was een heftige maar vooral gouden tijd die ik niet had willen missen.’

Mitchel Oude Nijhuis en Ohannes Malihas, die sinds 2019 medeaandeelhouder zijn en onderdeel van het directieteam, zullen de dagelijkse leiding op zich gaan nemen. Onder de nieuwe eigenaar wil het bedrijf onder andere nieuwe markten gaan verkennen, het productassortiment uitbreiden en inzetten op meer klantbeleving. ‘Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Henk in ons heeft gesteld’, aldus Oude Nijhuis. Malihas vult aan: ‘We blijven samen ontwikkelen en innoveren. Met de actieve betrokkenheid en toegevoegde waarde van Craft Capital, en ons toegewijde team van collega's, kijken we vol enthousiasme naar de toekomst.’

Henk Smit blijft wel als minderheidsaandeelhouder betrokken bij het bedrijf, ook krijgt hij een rol in de Raad van Advies. Kees Smit Tuinmeubelen is nog op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.

De verkoop heeft geen gevolgen voor de medewerkers van het bedrijf.