Twinkle | Digital Commerce

EasyToys tóch shirtsponsor voetbalclub FC Emmen

2020-09-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Opluchting bij online seksshop EasyToys en voetbalclub FC Emmen. Die eerste mag van voetbalbond KNVB toch op het shirt van de eredivisieclub prijken.

Vorige week werd bekend dat de voetbalbond een stokje stak tussen de samenwerking van de twee partijen, die hadden namelijk een overeenkomst bereikt voor een shirtsponsorschap. Drie seizoenen lang zou EasyToys op het shirt staan voor een half miljoen euro per jaar.

De KNVB ging daar echter niet mee akkoord. EasyToys verkoopt namelijk seksspeeltjes en dat was volgens de bond in strijd met de regelementen. Zo zou het in strijd zijn met ‘de goede zeden, de goede smaak of het fatsoen.’

Maar nu zijn de drie partijen wederom bij elkaar gekomen voor overleg. De KNVB geeft nu alsnog toestemming voor het shirtsponsorschap, zij het in eerste instantie voor één seizoen. ‘Dit is een erg bevredigende uitkomst van gesprekken’, reageert ceo Eric Idema van EasyToys opgelucht. Volgens hem kan de extra aandacht – de afgelopen week kwam de seksshop volop in de media – helpen bij het doorbreken van het taboe. EasyToys wil nog in overleg met de KNVB om op educatief vlak een rol te kunnen spelen.