Twinkle | Digital Commerce

Amazon stap dichterbij dronebezorging

2020-09-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

In de Verenigde Staten mag Amazon binnenkort officieel bezorging met drones gaan testen. De Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) heeft Amazon Prime Air onlangs erkend als ‘drone airline’ en gaf de retailer daarmee toestemming om te starten met commerciële proefleveringen vanuit de lucht.

Bij monde van David Carbon, vice-president Prime Air, is deze goedkeuring om te gaan testen een belangrijke stap voorwaarts. ‘Het toont aan dat de FAA vertrouwen heeft in onze procedures voor veilige, autonome bezorgdrones’, stelt hij. Waar en wanneer de eerste proeven met luchtleveringen zullen plaatsvinden is niet bekendgemaakt door Amazon, maar volgens Bloomberg beschikt het bedrijf over testlocaties in het noordwesten van de VS. Naar verluidt gaat Prime Air een zeshoekige drone (bovenstaande foto is een ander type, red.) inzetten voor de commerciële tests.

Recent kregen Wing, een zusterbedrijf van Google, en koeriersdienst UPS ook al goedkeuring van de FAA om hun bezorgdrones aan de tand te gaan voelen.

Lees ook: Amazon: ‘Binnen een jaar van start met bezorgen per drone’ (juni 2015)