Twinkle | Digital Commerce

‘Vraag naar dc’s extreem gegroeid’

2020-08-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De afgelopen twee maanden was er sprake van een ‘extreme groei’ van de vraag naar – vooral grote – distributiecentra.

Het gaat dan vooral om hallen boven de 10.000 vierkante meter, dat stelt ceo Quintin Schevernels van Funda tegen BNR. Uit cijfers van de website blijkt dat aanvragen bij bedrijfsmakelaars voor de hallen de afgelopen paar maanden zijn verdubbeld, in vergelijking met vorig jaar.

De groei van de vraag zou voornamelijk door de toename van online shoppen komen. Grote en kleine retailers en bezorgdiensten blijken door die groei naarstig op zoek naar extra opslagruimte. Zo liet PostNL bijvoorbeeld deze week weten 150 miljoen te investeren in de uitbreiding van de sorteercapaciteit, specifiek in een innovatief sorteercentrum voor kleine pakketten en twee nieuwe centra in België en Nederland.

Die vraag naar ruimte zorgt naar verwachting ook voor druk op die markt, stelt Schervernels. ‘Wij zijn ook verbaasd over deze nieuwe cijfers. Die zijn van de afgelopen twee maanden, dus dat vraagt vanuit ons perspectief ook wel wat nader onderzoek, maar het is heel opvallend. Ik heb het idee dat we hier de komende jaren nog wel wat spanning krijgen.’