Twinkle | Digital Commerce

Otto Group verkoopt delen Hermes aan investeerder

2020-08-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Otto Group heeft dan eindelijk zijn gewenste partner gevonden voor vervoerder Hermes. De Duitse retailers was al langer op zoek naar een kandidaat voor zijn pakketdienst.

Investeringsmaatschappij Advent International neemt 25 procent van de aandelen van Hermes Duitsland en 75 procent van Hermes in het Verenigd Koninkrijk over. Volgens beide partijen zorgt de investering ervoor dat het groeipotentieel van Hermes verder kan worden ontwikkeld ‘in deze zeer competitieve en snelgroeiende markt.’

Kay Schieburt, Otto Group board member of services. ‘De logistieke expertise van Advent, bijvoorbeeld op het gebied van alternatieve bezorgopties, zal ons helpen om ons bedrijfsmodel verder te ontwikkelen.’ Het is niet bekend hoeveel Advent International voor de aandelen neerlegt. De deal moet overigens nog worden goedgekeurd door de marktwaakhond. Otto Group stelt in het Verenigd Koninkrijk, waar Advent International de meeste aandelen overneemt, nog wel zeggenschap over belangrijke beslissingen te houden.

De Otto Group was al langer op zoek naar investeerders voor zijn vervoerdochter. Twee jaar geleden berichtte het Handelsblatt al over de zoektocht van Otto. Enkele maanden geleden waren er nog geruchten dat FedEx interesse zou hebben in aandelen van Hermes, maar echt concreet werd dat niet.