Twinkle | Digital Commerce

DHL investeert 125 miljoen euro in Nederland

2020-07-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Pakketbezorger DHL steekt 125 miljoen euro in gebouwen en materieel in Nederland. Het bedrijf bouwt onder andere twee nieuwe sorteercentra in Utrecht en Dordrecht.

Dat laat ceo DHL Parcel Benelux Wouter van Benten weten aan het Financieele Dagblad. Met de twee nieuwe sorteercentra komt het totale aantal op achttien. Die in Utrecht opent in september, de bouw van het centrum in Dordrecht start volgend jaar en wordt opgeleverd in 2022. De afgelopen twee jaar investeerde het pakketbedrijf ook al zo’n 150 miljoen euro in Nederland, waarvan 112 miljoen euro besteed werd aan twee sorteercentra in Zaltbommel en Amsterdam.

Volume

Door de coronacrisis is de (al aanwezige) groei in e-commerce in een stroomversnelling geraakt. In de eerste maanden van dit jaar, nog voordat corona toesloeg, lag het volume aan pakketten bij DHL al zo’n dertig procent hoger dan vorig jaar. Tijdens de drukste coronaperiode was er sprake van een verdubbeling. Volgens Van Benten is die groei afgevlakt na de versoepelingen, al was het volume afgelopen week alsnog 70 tot 80 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van DHL tikt bijna de 1 miljard euro aan, waarbij e-commerce verantwoordelijk is voor de helft.

Van de investering van 135 miljoen euro wordt zo’n 25 miljoen euro gebruikt voor de 136 CityHubs, de pakketstations van DHL. Daarnaast wordt er 12 miljoen euro geïnvesteerd in 300 extra elektrische bestelbussen.