Twinkle | Digital Commerce

Mango bedient (online) wereld vanuit Barça

2020-06-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Moderetailer Mango heeft in de buurt van Barcelona zijn nieuwe distributiecentrum gevestigd. Meer dan 2.200 winkels en online klanten over de hele wereld worden beleverd vanuit deze logistieke hub. De betreffende locatie is geselecteerd met het oog op optimalisatie van de levertijden en een verlaging van de logistieke kosten.

‘Met dit nieuwe dc zetten we de volgende stap in de modernisering van ons intralogistieke systeem. Dit betekent dat we onze klanten de komende jaren de best mogelijke service kunnen blijven bieden’, aldus Antonio Pascual, director Supply Chain bij Mango.

Volledig geautomatiseerd

Een flexibele oplossing helpt de moderetailer bij het voorbereiden van kleding op hangers, verpakte gevouwen kleding en accessoires. Dagelijks worden de bestellingen klaargemaakt in de pickzone – die omvat acht geautomatiseerde station die de ontvangstdozen in de opslagbakken plaatsen. Aansluitend gaat het zogeheten Stingray-shuttlesysteem aan de slag.

‘Deze oplossing combineert zowel flexibiliteit als dynamiek met maximale controle over elk proces’, stelt David Bendien, ceo Zuid-Europa bij de Oostenrijkse TGW Logistics Group, ontwerper en uitvoerder van Mango’s nieuwe distributiecentrum.

Lees ook: Mango van start met loyaliteitsprogramma in Nederland