Twinkle | Digital Commerce

Crocs opent distributiecentrum in Dordrecht

2020-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Het Amerikaanse schoenenmerk Crocs opent een Europees distributiecentrum op het nieuwe bedrijventerrein Distripark in Dordrecht. Het nieuwe centrum zal onder andere gebruikt worden voor opslag van de webshop.

Het nieuwe distributiecentrum wordt met 35.000 vierkante meter ook meteen het grootste van Crocs in Europa. De komst zorgt voor tussen de 200 en 350 banen. ‘Dat is goed nieuws voor onze inwoners die graag aan de slag willen in de logistieke dienstverlening,’ aldus Maarten Burggraaf, wethouder van economische zaken aan RTV Dordrecht.

‘Zeker in de huidige economisch onzekere tijden is de voortvarendheid van deze ontwikkeling een zeer positief signaal’, zegt Burggraaf. ‘Het feit dat een aansprekende internationale naam als Crocs kiest voor Dordrecht en de Drechtsteden geeft aan dat we alles in huis hebben om aan de wensen van logistieke bedrijven te voldoen.’

Het schoenenmerk zal de locatie gaan gebruiken voor opslag van de webshop, winkelbevoorrading en afhandeling van retouren. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2021.

Lees ook: Crocs sluit 10 e-commerce sites