Twinkle | Digital Commerce

‘Pinterest komt met koopknop in pins’

2017-05-27
180101
  • 1:08
Pinterest komt binnenkort met een koopknop in pins waarmee consumenten producten bij retailers kunnen aanschaffen, zonder het sociale medium te verlaten. Het bedrijf zou in gesprek zijn met Stripe voor de betalingen.

Dat meldt Recode op basis van diverse bronnen. Pinterest zelf wil geen direct commentaar geven op het nieuws.

70 miljoen gebruikers
De koopknop zou in de Verenigde Staten binnen drie tot zes maanden in pins worden opgenomen. Daarmee kunnen de 70 miljoen maandelijkse gebruikers de producten die zij nu alleen nog opslaan op hun pin wall, ook direct kopen. Het is nog onbekend wanneer de functie wereldwijd wordt uitgerold.

Promoted Pins
Pinterest maakte zijn advertentienetwerk promoted pins per 1 januari beschikbaar voor alle Amerikaanse adverteerders. Een test met de gesponsorde berichten begin 2014 heeft aangetoond dat ze net zo goed presteren als andere pins; gemiddeld wordt een promoted pin elf keer ‘gerepint’.

Rich pins
Promoted pins zijn niet de enige pins waarmee Pinterest momenteel contact zoekt met bedrijven. Eerder lanceerde het bedrijf al zogenoemde rich pins voor webwinkeliers. Rich pins bieden retailers de mogelijkheid om extra informatie aan product pins toe te voegen. Deze informatie bestaat uit een voorraadchecker, een realtime prijs van het artikel en een ‘koop nu’-knop. Deze knop verwijst de consument naar de retailer's website.