Twinkle | Digital Commerce

Onderzoek: online warenhuizen hebben beveiliging meest op orde

2020-05-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Online warenhuizen als wehkamp en bol.com scoren het beste in een onderzoek van SecuriGuide naar beveiliging van webshops. De nieuwssite keek daarbij naar drie beveiligingscriteria.

In het onderzoek werden 67 webshop onderzocht naar de status van het SSL certificaat, de aanwezigheid van DNSSEC en de configuratie van de security headers van de webserver. De categorie ‘online warenhuizen’ kwam daar met een score van 67 procent het beste uit. Gevolgd door de categorieën ‘sport- en vrijetijdsartikelen en ‘meubels en woninginrichting’, beiden met een score van 65 procent.

SSL beveiliging

Bij bijna alle onderzochte webshops blijkt de SSL beveiliging op orde te zijn. Met een SSL certificaat wordt aangegeven of een verbinding al dan niet beveiligd is, door een slotje bovenin de browser. DNSSEC, dat ervoor zorgt dat de DNS-records beveiligd zijn, is slechts bij een derde van onderzochte webshops aanwezig. Dit is volgens de onderzoekers wel van belang om op orde te hebben, aangezien hackers onbeveiligde DNS-records kunnen veranderen en zo bezoekers kunnen omleiden naar een eigen website.