Twinkle | Digital Commerce

Zalando stopt met ledenprogramma in Zwitserland

2020-04-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Door de aanhoudende situatie rondom het coronavirus schrapt online retailer Zalando het loyaliteitsprogramma Zalando Plus in Zwitserland.

Vanaf vandaag is het Zalando Plus programma niet meer beschikbaar in Zwitserland. Dat blijkt uit een bericht aan partners. Zalando Plus is een service waarbij klanten onder andere korting en een snelle levering krijgen.

Volgens de nummer 4 van de Twinkle100 kan het ‘de premium bezorgservice niet meer garanderen door de aanhoudende situatie veroorzaakt door het coronavirus.’ De mensen die al abonneekosten hebben betaald voor het gehele jaar, krijgen hun resterende geld terug.

Frankrijk

Twee jaar gelden kwam de moderetailer voor het eerst met het loyaliteitsprogramma in thuismarkt Duitsland. Eerst als test, later werd dit breder uitgerold. Eind 2019 werd bekend dat Zalando een onderdeel uit dat ledenprogramma haalde. Zo is het niet meer mogelijk voor Plus-leden om retouren gratis op te laten halen. Krap twee maanden geleden werd de loyaliteitsservice gelanceerd in Frankrijk. In Nederland is Zalando Plus nog niet beschikbaar.