Twinkle | Digital Commerce

Uber breidt bezorgdiensten uit nu personenvervoer opdroogt

2020-04-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Uber gaat zich de komende tijd meer richten op het vervoeren van pakketjes en goederen. Door de uitbraak van het coronavirus is er veel minder vraag naar de taxidienst.

Daarom is besloten twee nieuwe bezorgdiensten te starten: Uber Connect en Uber Direct. Met Uber Direct worden bestellingen van bijvoorbeeld drogisterijen en dierenwinkels bij consumenten thuisbezorgd. Volgens Uber bouwt die dienst verder op de recente uitbreiding van Uber Eats naar bezorging vanuit supermarkten. In New York test Uber daarmee met drogisterij Cabinet. In Australië werkt Uber samen met dierenwinkel Greencross. Dichterbij huis werkt Uber in Portugal samen met pakketdienst CTT, om pakketten te bezorgen.

C2C-leveringen

Maar het blijft dus niet alleen bij het bezorgen van bestellingen vanuit verschillende retailers. De andere dienst, Uber Connect, moet ervoor zorgen dat klanten in de Uber-app ook een optie hebben om pakketten te versturen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld pakketten dezelfde dag nog naar vrienden of familie verzenden, aldus Uber. ‘Of het nu gaat om een zorgpakket, een bordspel of een extra rol toiletpapier.’ Uber Connect is al beschikbaar in 25 steden in Australië, Mexico en de Verenigde Staten. Volgens Uber zijn de bezorgopties, naast een uitbreiding van het dienstenpakket voor klanten, ook een manier voor bezorgers om te kunnen blijven werken.

Later worden de diensten uitgebreid.