Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo betaalt horecaondernemers binnen een dag

2020-04-03
1000562
  • 1:03

Bezorgservice Deliveroo introduceert een nieuwe service voor restauranteigenaren waardoor zij binnen één dag hun geld ontvangen.  

Vanaf vandaag betaalt Deliveroo de aangesloten restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen een dag op hun rekening krijgen. Met deze dagelijkse betalingen wil Deliveroo extra steun bieden aan lokale restaurants die het moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart 2020. De service is in ieder geval voor de komende drie maanden beschikbaar voor elk aangesloten restaurant. Na deze periode wordt beoordeeld of deze wordt verlengd.

Kosten dekken

Door de nieuwe service kunnen restaurants de volgende dag al gebruikmaken van de inkomsten die ze via het platform hebben verdiend, zo is te lezen in een persbericht: ‘Dit geld kunnen ze inzetten om de kosten te dekken die gewoon door blijven lopen, voor bijvoorbeeld personeel, huur of materiaal. Nooit eerder is deze vorm van inkomsten en een snelle uitbetaling ervan zo belangrijk geweest voor restaurants, omdat ze naast bezorging en afhalen geen verdere inkomsten vergaren.’

Sinds de sluiting van horecagelegenheden in Nederland hebben veel restaurants zich aangemeld bij maaltijdplatforms om via die manier toch een bron van inkomsten te hebben. Bij Deliveroo zijn er al meer dan 700 restaurantaanmeldingen.